Geschiedenis

In 1996 is Heusj opgericht door de dames Wyp de Wit en Grytsje Hylkema. Heusj stond in de beginjaren onder leiding van Geertje Kingma. Zij bespeelde de piano en begeleide als het nodig was op accordeon. Het waren vooral shanty's die werden ingestudeerd.

Na 8 jaren wilde Geertje een andere uitdaging aangaan en wel met de 
“Jankfodden” uit Britsum. Natuurlijk vond men dit erg jammer, maar in de persoon van Joost van Son werd een geweldige musicus gevonden !!

Het stevigere werk kwam erbij, zoals Breakfast in America, maar ook een theatraal stuk werd niet uit de weg gegaan. Met pijn in het hart, besloot ook Joost, dat het na 6 jaren heen en weer gereden te hebben tussen Amsterdam en Ferwerd, genoeg was geweest. We respecteerden zijn keuze maar dachten nooit weer zo'n muzikaal iemand te kunnen krijgen !

Nou, dat viel allemaal gelukkig mee want Bert Noordenbos kwam op het Heusjpad terecht. Op 15 september 2010 is Bert bij ons begonnen en hij heeft Heusj prima begeleid tot de zomer van 2014.

Van september 2014 tot op heden staat Heusj onder leiding van Ben Brunt. Onder zijn leiding is het niet alleen gezellig Hiel Efkes Út SJongen (Heusj) maar wordt er ook flink gewerkt aan de zangtechniek. Omdat het koor de meeste nummers 4 stemmig zingt komt dit de harmonie in het koor zeker ten goede en heeft Heusj de laatste jaren een behoorlijke muzikale ontwikkeling door gemaakt.

More Website Templates @ Templates.com!